Om os

 

Foreningen blev stiftet i 1917, under navnet “De Danske Husmoderforeninger”, på initiativ af forfatteren Thit Jensen. Formålet var at organisere landets husmødre, for at stå stærkere i kravene om løn og arbejde.

 

Den 15. maj 1920 stiftedes landsforeningen “De Danske Husmoderforeninger” og 15. september 1920 stiftedes “Århus Husmoderforening”. Meget handlede om at lære, at holde et ordentlig hjem, koge og sylte til ære for familien.

 

I 1996 skiftede landsforeningen navn til “DDH foreningen for aktive kvinder i Danmark”.

 

Fra 1997 ændredes navnet til “Aktive Kvinder”, da man ikke længere mente det var nødvendigt med en husmoderforening, men at være mere nutidige.

 

Efter moden overvejelse, rev vi i Århus os løs i 2006 og fortsatte foreningen selvstændigt som “NUTIDENS KVINDER ÅRHUS”. Vi har til huse i kælderen i Klosterport 5, 8000 Aarhus C.

 

Vi har en meget aktiv forening, hvor der altid er smil og glæde blandt medlemmerne. Programmet er alsidigt, der sker alt lige fra foredrag, teaterture, industribesøg, banko, årlig nytårskur, motion i form af bowlingaftener og aftener med alternativ behandling.